a funkymaffia Bamakoba megy

HTML

világjáró terepjáró

2007.08.20. 13:42 funkymaffia

előző bejegyzésemben utaltam néhány dolgora a járgánykeresés kapcsán, akkor ezt gyorsan le is tudnám:

Milyen nehézségekbe ütközünk?


a megfelelő terepjáró számunkra:
- rendezett magyar papírokkal rendelkezik (urambocsá' műszakival)
- megfizethető (tehát kb 20 éves)
- viszonlyag jó állapotú

rendezett magyar papírok?
érvényes magyar forgalmi és műszaki vizsga hiányában komoly nehézségeink akadhatnának a határátkeléseknél. A műszakiztatás természetesen megoldható, ha van forglami, de sajnos ez a követelmény is erősen leszűkíti a választékot.
Az eladó terepjárók zöme ugyanis külföldi papírokkal rendelkezik, mert off-road versenyeken, vagy hobbiból csapatni a határban senki nem kéri a papírokat. (Ezért nem keresgetünk külföldön sem, mivel a honosítás túl sok pénzt és enrgiát igényel.)
Ha mégis van magyar forgalmi, akkor is előfordul, hogy többszöri adás-vétel során sem íratta át az autót az új tulajdonos. (a turbóbuszt című bejegyzésünkben ezért sirattuk a troopert). Ha a régi tulajdonos nem jelentette be az adásvételt (vagyis nem tépte le a forgalmi erre hivatott részét), akkor még ezt is meg lehet oldani, de ez ugye már a törvényesség határát súrolja.

megfizethető és jó állapotú?
maximum fél millió forintot szántunk az autóra. Ideális estben ettől lényegesen kevesebb kp-vel megússzuk a beszerzést, pláne, ha beszámíttatunk néhány projektoros tévét.
Az igazán jó állapotú, magyar forglamival rendelkező terepjárókat még 20 évesen is méregdrágán kínálják, félmillió alatt pedig többnyire annyira rossz állapotban lévő autókat lehet találni, hogy a műszakiztatás is kétséges.

azért nem esünk kétségbe, mert már meg is van az autónk :) de psszt!

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás magyar forgalmi terepjáró megfizethető állapotú

A bejegyzés trackback címe:

https://funkymaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr15144386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása